№34 жалпы орта білім беретін мектебі коммуналдық мемлекеттік мекемесінде 2021-2022 оқу жылында мектеп асханасының тамақтану сапасына моиторинг жүргізгендігі туралы анықтама
№34 жалпы орта білім беретін мектебі коммуналдық мемлекеттік мекемесінде 2021-2022 оқу жылында мектеп асханасының тамақтану сапасына мониторинг жүргізілгендігі туралы тексеру
Анықтамасы
Мерзімі: 25.01.2022ж.
№34 жалпы орта білім беретін мектеп асханасына тамақтану сапасын мониторингін жүргізу жөніндегі құрамы мектеп асханасының жұмысын тексеру АКТІСІ жасалынып, төмендегі қол қойғандар, мектеп асханасының жұмысын тексерді. Тексеру барысында төмендегілер анықталды. Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі, Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы, Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау, Ауыз су режимін ұйымдастыру, Бақылаудағы тағамның болуы, 3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынуы), асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ), Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болмауы, отыратын орындар саны, қол жуатын раковиналардың саны-2, Сабынның болуы, асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі, асхананың санитариялық жай-күйі, жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны). Жылу жүйелерінің жарамдылығы, жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы, асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы, жуу құралдарының болуы, тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы. Ағындылықты сақтау:- «лас» асхана ыдыстарын жинау;- жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстары сақталған, тазалау кестесі бар. Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау, термометрлер бар. Тамақ өнімдерінде жарамдылығы, электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі мерзімдерінің болуы және сақталуы, тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы қаралған. Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау, Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ), Баға белгілерінің болуы, Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар, түскен өнімді өткізу мерзімі, Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі, жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы, толық тазалау жүргізу журналы, Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) сақталған.Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы, дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттары бар. Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау бойынша арнайы қоймалар жоқ. Ұн цехы мектеп базасында,механикалық желдетудің жай-күйі, тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдалану қарастырылмаған. «С-дәрумендендіру» журналы толтырылмаған.Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкаф жоқ. Душ бөлмесі, ванна бөлмесі, Москит торы мектеп базасында қарастырылмаған.
Ұсыныс:
- С-дәрумендендіру журналы толтырылсын.
- Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдалану жүргізілмесін.
- Мектеп асханасына москит торы жасалынсын.
Посмотреть онлайн файл: 25_01_2022-akt-anytama.doc