№34 жалпы орта білім беретін мектебінің 2021-2022 оқу жылында білім алушыларды тамақтандыру жұмысын ұйымдастыру бойынша атқарылатын іс-шаралар жоспары
№34 жалпы орта білім беретін мектебінің 2021-2022 оқу жылында білім алушыларды тамақтандыру жұмысын ұйымдастыру бойынша атқарылатын іс-шаралар жоспары
№ | Іс-шараның мазмұны | Орындау мерзімі | Жауапты |
І. ҰЙЫМДАСТЫРУ, АҚПАРАТТЫҚ ҚАМТАМАСЫЗ ЕТУ | |||
1 | Мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша нормативтік-құқықтық құжаттар жинағын әзірлеу | тұрақты | ДОТІЖО Ақылбаева А |
2 | Жалпы блім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандырудың жоспарын жасап бекітуге ұсыну | тамыз | ДОТІЖО Ақылбаева А |
3 | «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» мемлекеттік қызметті көрсету қағидалары бойынша сынып жетекшілеріне, білім алушылардың ата-аналарына түсіндіру жұмыстарын жүргізу | тамыз | Мектеп әкімшілігі |
4 | «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» қағидаларына сәйкес мемлекеттік қызмет көрсету, тамақтанатын білім алушылардың тізімін жасау және құжаттарын жинақтау, | тамыз | ДОТІЖО Әлеуметтік педагог Сабырханоа Г |
5 | «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиеленушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» қағидаларына сәйкес мемлекеттік қызмет көрсетуді тегін тамақпен қамтылатын балалар құрамының өзгеріп отыруына байланысты жаңартып отыру | Қажетті жағдайда | ДОТІЖО Ақылбаева А Әлеуметтік педагог СабырхановаГ |
6 | Қосымша тамақтанатын білім алушылардың тізімін жасау, тіркеу журналына енгізу (резерв) | тамыз | Медициналық қызметкер |
7 | Білім алушылардың мектеп асханасында тамақтану кестесін жасау | қыркүйек | ДОТІЖО Ақылбаева А Әлеуметтік педагог Сабырханова Г |
8 | Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссияның құрамын бекіту | қыркүйек | Мектеп директоры Далиев Е.А |
9 | Асханада мектеп әкімшілігі, сынып жетекшілері тарапынан кезекшілік ұйымдастыру | қыркүйек | ДОТІЖО Ақылбаева А |
10 | Асханада «Дұрыс тамақтану бұрышын» ұйымдастыру | қыркүйек | Медбике Кенжетаева З Әлеуметтік педагог Сабырханова Г. |
ІІ. БАҚЫЛАУ, МОНИТОРИНГ ЖҮРГІЗУ | |||
1 | Білім алушыларды тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу,жұмыс қорытындысын шығару | Айына 1 рет | Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссия мүшелері |
2 | Асхана жұмысының сапасына мониторинг жүргізу | Тоқсанына 1 рет | Мектеп әкімшілігі |
ІІІ. ДҰРЫС ТАМАҚТАНУДЫ НАСИХАТТАУ, ТАМАҚТАНУ МӘДЕНИЕТІН ҚАЛЫПТАСТЫРУ | |||
1 | «Тиімді тамақтану» тақырыбында 1-4 сынып оқушыларымен әңгіме сағаты | қыркүйек | Медбике Сынып жетекшілері |
2 | « Тамақтану – денсаулық негізі» тақырыбындағы тәрбие сағаттары | Қазан қараша | 5-7 сынып жетекшілері |
3 | «Дұрыс тамақтану және дәрумендердің адам ағзасына пайдасы» ақпараттық сағат | желтоқсан | 8-9 сынып жетекшілері |
4 | « Қазіргі кездегі адам ағзасына кері әсер ететін өнімдер» пікірсайыс | қаңтар | 10-11 сынып Сынып жетекшілері |
5 | Тамақтануды ұйымдастыру жұмысы бойынша ата-аналардан, білім алушылардан сауалнама алу | Жарты жылдықта 1 рет | Медбике Кенжетаева З Сынып жетекшілері |
6 | «Тиімді тамақтану» онкүндігін ұйымдастыру | Сәуір | ДОТІЖО Ақылбаева А Әлеуметтік педагог Сабырханова Г |
7 | «Ашық есік» күнін ұйымдастыру | Ақпан | ДОТІЖО Ақылбаева А |
8 | Мектептің интернет ресурсында мектеп сайытына «Мектептегі тамақтандыру» айдарында ақпаратты енгізу, жариялау | үнемі | ДОТІЖО Ақылбаева А |
9 | Мектептегі білім алушылардың бір мезгіл ыстық тамақпен қамтамасыз етілуін, тамақтандыру жұмысының нәтижесі, мониторинг қорытындысы туралы педогогикалық кеңесте қарау | Тоқсан сайын | ДОТІЖО Ақылбаева А |
Посмотреть онлайн файл: tamatanu-zhmysyn-jymdastyru.pdf