Бракеражды комиссия - ЖОББМ №34 Қызыл таң https://34-merki.mektebi.kz/ ru Бракеражды комиссия - ЖОББМ №34 Қызыл таң DataLife Engine Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі бракераж комиссиясының жұмыс жоспары https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/1592-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmys-zhospary.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/1592-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissijasyny-zhmys-zhospary.html ]]> ]]> admin Wed, 28 Aug 2024 17:53:52 +0600 Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының жұмыс жоспары https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/s-sharalar/1162-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijasyny-zhmys-zhospary.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/s-sharalar/1162-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijasyny-zhmys-zhospary.html

]]>


]]>
admin Fri, 01 Sep 2023 16:24:40 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөнінде комиссия құру туралы бұйрық https://34-merki.mektebi.kz/main/1175-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnnde-komissija-ru-turaly-bjry.html https://34-merki.mektebi.kz/main/1175-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnnde-komissija-ru-turaly-bjry.html ]]> ]]> admin Mon, 21 Aug 2023 17:07:02 +0600 Тамақтану сапасына мониторинг https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/665-tamatanu-sapasyna-monitoring.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/665-tamatanu-sapasyna-monitoring.html ]]> ]]> admin Sat, 27 Aug 2022 17:04:01 +0600 №34 жалпы орта білім беретін мектебіндегі тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссиясының жұмыс жоспары 2021-2022 оқу жылы https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/545-34-zhalpy-orta-blm-beretn-mektebndeg-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazhdy-komissijasyny-zhmys-zhospary-2021-2022-ou-zhyly.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/545-34-zhalpy-orta-blm-beretn-mektebndeg-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazhdy-komissijasyny-zhmys-zhospary-2021-2022-ou-zhyly.html 34 жалпы орта білім беретін мектебіндегі тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссиясының жұмыс

жоспары

2021-2022 оқу жылы 


Іс- шара мазмұны

Орындалу мерзімі

Жауапты

1

Тамақ өнімдеріне СТ-KZ сертификаттарының болуын бақылау


Ай сайын

Комиссия мүшелері

2

Азық-түліктерді, дайын тағамдарды сақтау, жеткізу мерзімдері мен шарттарының сақталуын бақылау


Ай сайын

Комиссия мүшелері

3

Дайын тағамдардың сапасына органолептикалық бағалау жүргізу


Күнделікті

Медбике 

З.Кенжетаеа

4

Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналдарына енгізу


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

5

Білім алушылардың күн сайынғы тамақтану рационын қадағалау

Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

6

Мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау

Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

7

Дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексеру


Күнделікті

Комиссия мүшелері

8

Дайын өнімнің тәуліктік сынамасын бақылау


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

9

Асхананың санитарлық жағдайына мониторинг жасау


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

10

Комиссиясының отырысын өткізу


Ай сайын


Комиссия мүшелері


11

Технологиялық жабдықтардың жарамдылығын тексеру


Ай сайын

Комиссия мүшелері

12

Комиссия жұмысының қорытындысын педагогикалық кеңесте қарау


Тоқсан сайын


Мектеп әкімшілігі




]]>
34 жалпы орта білім беретін мектебіндегі тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссиясының жұмыс

жоспары

2021-2022 оқу жылы 


Іс- шара мазмұны

Орындалу мерзімі

Жауапты

1

Тамақ өнімдеріне СТ-KZ сертификаттарының болуын бақылау


Ай сайын

Комиссия мүшелері

2

Азық-түліктерді, дайын тағамдарды сақтау, жеткізу мерзімдері мен шарттарының сақталуын бақылау


Ай сайын

Комиссия мүшелері

3

Дайын тағамдардың сапасына органолептикалық бағалау жүргізу


Күнделікті

Медбике 

З.Кенжетаеа

4

Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналдарына енгізу


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

5

Білім алушылардың күн сайынғы тамақтану рационын қадағалау

Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

6

Мәзірдің дұрыс жасалуын бақылау

Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

7

Дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексеру


Күнделікті

Комиссия мүшелері

8

Дайын өнімнің тәуліктік сынамасын бақылау


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

9

Асхананың санитарлық жағдайына мониторинг жасау


Күнделікті

Медбике

З.Кенжетаева

10

Комиссиясының отырысын өткізу


Ай сайын


Комиссия мүшелері


11

Технологиялық жабдықтардың жарамдылығын тексеру


Ай сайын

Комиссия мүшелері

12

Комиссия жұмысының қорытындысын педагогикалық кеңесте қарау


Тоқсан сайын


Мектеп әкімшілігі




]]>
admin Thu, 26 Aug 2021 11:22:25 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераж) комиссия құру туралы https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/544-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissija-ru-turaly.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/544-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-brakerazh-komissija-ru-turaly.html Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы Меркі ауданының білім бөлімінің «№34 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі

Тұрлыбай батыр ауылы                                                                      23.08.2021 ж. 

                                        Бұйрық № 74   (көшірме)

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераж)

комиссия құру туралы


]]>
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы Меркі ауданының білім бөлімінің «№34 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі

Тұрлыбай батыр ауылы                                                                      23.08.2021 ж. 

                                        Бұйрық № 74   (көшірме)

Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераж)

комиссия құру туралы


]]>
admin Mon, 23 Aug 2021 11:09:33 +0600
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялар) мониторингті жүзеге асыруы бойынша ұсынымдар https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/240-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-brakerazhdy-komissijalar-monitoringt-zhzege-asyruy-bojynsha-synymdar.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/240-tamatanu-sapasyna-monitoring-zhrgzu-zhnndeg-komissijalardy-brakerazhdy-komissijalar-monitoringt-zhzege-asyruy-bojynsha-synymdar.html

1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері: 
- ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын;
- тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін; 
- тамақ дайындау сапасын;
- тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылау болып табылады. 
2. Комиссия адалдық, құзыреттілік, парасаттылық, ашықтық қағидаттарына сәйкес өз құзыретіне жатқызылған функцияларды орындайды.
3.  Комиссия төрағасы білім беру ұйымының басшысы болып табылады.
Бракераждық комиссияның құрамы медицина қызметкерін, әкімшілік мүшелерін, өндіріс меңгерушісін, ата-аналар комитеті мен қамқоршылық кеңесінің өкілдерін міндетті түрде қоса отырып, білім беру ұйымы басшысының бұйрығымен бекітіледі. 
Бракераждық комиссия мүшелерінің саны кемінде 7 адамды, оның ішінде осы мектептің ата-аналар қауымдастығының ішінен кемінде 3 адамды құрауы тиіс. Комиссияның жекелеген мүшелерінің болмауы оның қызметіне кедергі болмайды.
Комиссия құрамын жыл сайын жаңарту ұсынылады.
1.Комиссия қызметінің циклограммасы:
Күн сайын медицина қызметкері немесе жауапты тұлға:
         - тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналына жазба енгізе отырып, дайын тағамдардың сапасына органолептикалық бағалау жүргізеді.
         Комиссия күн сайын: 
  •  пайдаланылатын тамақ өнімдерінің сапасына бақылауды жүзеге асырады (тамақ өнімдерінің сапасын растайтын құжаттардың көшірмелері жеке папкада сақталады);
  • мәзірдің дұрыс жасалуын бақылауды жүзеге асырады;
  •  тамақтану сапасының мониторингі актісін ресімдей отырып, ас блогының қызметкерлеріне және (немесе) қызметті жеткізушіге алдын ала ескертусіз тамақтану сапасын тексеруді жүзеге асырады.
         Тоқсан сайын комиссия жұмысының қорытындысы кейіннен олар білім беру ұйымының педагогикалық кеңесінде қарала және орта білім беру ұйымының интернет-ресурсында орналастырыла отырып, ақпарат түрінде ресімделеді.
         Әр жылдың мамыр, қаңтар айларында комиссия қызметінің қорытындысы жалпы ата-аналар жиналысында қаралады.
         Бракераждық комиссия:
  •  негізгі өнімдерді салу кезінде мезгілімен қатысуы;
  • тамақ өнімдерінің сапасын, олардың сапасын куәландыратын құжаттардың болуын бақылауды жүзеге асыруы (осы құжаттардың ксерокөшірмелері бракераждық комиссияның төрағасында сақталады);
  • тамақтардың шығуын, дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексеруі;
  • дайын тамақты органолептикалық бағалауды (оның түсін, иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтау) «Дайын өнімнің бракераж журналына» органолептикалық бағалау нәтижелерін енгізе отырып жүргізу әдістемесіне сәйкес жүргізуі, бағалауды комиссия мүшелерінің жеке қолдарымен растауы;
  • бракераж жүргізу кезінде «Технологиялық карталарға» сәйкес тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау технологиясы мен сапасына қойылатын талаптарды басшылыққа алуы;
  • өз функцияларын арнайы берілетін таза киімде (халатта, комбинезонда, бас киімде, аяқ киімде және т. б.) жүзеге асыруы қажет.
2.   Бракераждық комиссия қызметінің нәтижесі:
  1. көрсетілетін қызметті, тауарларды жеткізушілердің кінәсінен балалар, ересектер уланған жағдайда, Қазақстан Республикасының Кәсіпкерлік кодексіне сәйкес жүргізілген тексерулердің нәтижелері расталған кезде өнім берушімен Шартты дереу бұзу және өнім берушіні жосықсыз деп тану үшін сотқа талап-арыз жіберу; 
2) бұзушылықтар анықталған кезде бракераждық комиссия:
- анықталған бұзушылықтар туралы қызметтерді, тауарларды жеткізушіні және білім беру ұйымының басшысын хабардар етеді;
- 1 (бір) жұмыс күні ішінде халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік орган ведомствосының аумақтық бөлімшелеріне жоспардан тыс тексеруге бастамашылық жасау мақсатында тексеру актісімен қоса анықталған бұзушылықтарды көрсете отырып, өтініш жолдайды;
- бұзушылықтарды жоюға 5 (бес) жұмыс күнін ұсынады.
3) бұзушылықтар қайта анықталған кезде бракераждық комиссия:
- қызметтерді, тауарларды жеткізушіні және білім беру ұйымының басшысын анықталған бұзушылықтар туралы хабардар етеді;
- 1 (бір) жұмыс күні ішінде халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік орган ведомствосының аумақтық бөлімшелеріне анықталған бұзушылықтарды көрсете отырып және жоспардан тыс тексеруге бастамашылық жасау мақсатында тексеру актісін қоса бере отырып, өтініш жібереді;
- «Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласында тәуекел дәрежесін бағалау өлшемшарттарын және тексеру парақтарын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017 жылғы 27 маусымдағы № 463 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2017 жылғы 20 шілдедегі № 285 бірлескен бұйрығына сәйкес өрескел бұзушылықтар анықталған халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы аумақтық органдардың жоспардан тыс қайта тексеру нәтижелерін алғаннан кейін 3 (үш) жұмыс күні ішінде шартты бұзу және жеткізушіні жосықсыз деп тану үшін сотқа талап арыз береді.
- сот шешіміне дейін тамақтану сапасын күнделікті бақылауды ұйымдастырады.
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың қызметін талдауды және оқушылардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру бойынша шаралар қабылдауды білім беру саласындағы уәкілетті орган және Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ жүзеге асырады.

]]>

1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері: 
- ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын;
- тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын;
- өнімдерді өткізу мерзімдерін; 
- тамақ дайындау сапасын;
- тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін;
- ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылау болып табылады. 
2. Комиссия адалдық, құзыреттілік, парасаттылық, ашықтық қағидаттарына сәйкес өз құзыретіне жатқызылған функцияларды орындайды.
3.  Комиссия төрағасы білім беру ұйымының басшысы болып табылады.
Бракераждық комиссияның құрамы медицина қызметкерін, әкімшілік мүшелерін, өндіріс меңгерушісін, ата-аналар комитеті мен қамқоршылық кеңесінің өкілдерін міндетті түрде қоса отырып, білім беру ұйымы басшысының бұйрығымен бекітіледі. 
Бракераждық комиссия мүшелерінің саны кемінде 7 адамды, оның ішінде осы мектептің ата-аналар қауымдастығының ішінен кемінде 3 адамды құрауы тиіс. Комиссияның жекелеген мүшелерінің болмауы оның қызметіне кедергі болмайды.
Комиссия құрамын жыл сайын жаңарту ұсынылады.
1.Комиссия қызметінің циклограммасы:
Күн сайын медицина қызметкері немесе жауапты тұлға:
         - тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналына жазба енгізе отырып, дайын тағамдардың сапасына органолептикалық бағалау жүргізеді.
         Комиссия күн сайын: 
  •  пайдаланылатын тамақ өнімдерінің сапасына бақылауды жүзеге асырады (тамақ өнімдерінің сапасын растайтын құжаттардың көшірмелері жеке папкада сақталады);
  • мәзірдің дұрыс жасалуын бақылауды жүзеге асырады;
  •  тамақтану сапасының мониторингі актісін ресімдей отырып, ас блогының қызметкерлеріне және (немесе) қызметті жеткізушіге алдын ала ескертусіз тамақтану сапасын тексеруді жүзеге асырады.
         Тоқсан сайын комиссия жұмысының қорытындысы кейіннен олар білім беру ұйымының педагогикалық кеңесінде қарала және орта білім беру ұйымының интернет-ресурсында орналастырыла отырып, ақпарат түрінде ресімделеді.
         Әр жылдың мамыр, қаңтар айларында комиссия қызметінің қорытындысы жалпы ата-аналар жиналысында қаралады.
         Бракераждық комиссия:
  •  негізгі өнімдерді салу кезінде мезгілімен қатысуы;
  • тамақ өнімдерінің сапасын, олардың сапасын куәландыратын құжаттардың болуын бақылауды жүзеге асыруы (осы құжаттардың ксерокөшірмелері бракераждық комиссияның төрағасында сақталады);
  • тамақтардың шығуын, дайындалған тамақтану көлемінің бір реттік порция көлеміне және балалар санына сәйкестігін тексеруі;
  • дайын тамақты органолептикалық бағалауды (оның түсін, иісін, дәмін, консистенциясын, қаттылығын, шырынын және т. б. анықтау) «Дайын өнімнің бракераж журналына» органолептикалық бағалау нәтижелерін енгізе отырып жүргізу әдістемесіне сәйкес жүргізуі, бағалауды комиссия мүшелерінің жеке қолдарымен растауы;
  • бракераж жүргізу кезінде «Технологиялық карталарға» сәйкес тағамдар мен аспаздық өнімдерді дайындау технологиясы мен сапасына қойылатын талаптарды басшылыққа алуы;
  • өз функцияларын арнайы берілетін таза киімде (халатта, комбинезонда, бас киімде, аяқ киімде және т. б.) жүзеге асыруы қажет.
2.   Бракераждық комиссия қызметінің нәтижесі:
  1. көрсетілетін қызметті, тауарларды жеткізушілердің кінәсінен балалар, ересектер уланған жағдайда, Қазақстан Республикасының Кәсіпкерлік кодексіне сәйкес жүргізілген тексерулердің нәтижелері расталған кезде өнім берушімен Шартты дереу бұзу және өнім берушіні жосықсыз деп тану үшін сотқа талап-арыз жіберу; 
2) бұзушылықтар анықталған кезде бракераждық комиссия:
- анықталған бұзушылықтар туралы қызметтерді, тауарларды жеткізушіні және білім беру ұйымының басшысын хабардар етеді;
- 1 (бір) жұмыс күні ішінде халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік орган ведомствосының аумақтық бөлімшелеріне жоспардан тыс тексеруге бастамашылық жасау мақсатында тексеру актісімен қоса анықталған бұзушылықтарды көрсете отырып, өтініш жолдайды;
- бұзушылықтарды жоюға 5 (бес) жұмыс күнін ұсынады.
3) бұзушылықтар қайта анықталған кезде бракераждық комиссия:
- қызметтерді, тауарларды жеткізушіні және білім беру ұйымының басшысын анықталған бұзушылықтар туралы хабардар етеді;
- 1 (бір) жұмыс күні ішінде халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы мемлекеттік орган ведомствосының аумақтық бөлімшелеріне анықталған бұзушылықтарды көрсете отырып және жоспардан тыс тексеруге бастамашылық жасау мақсатында тексеру актісін қоса бере отырып, өтініш жібереді;
- «Халықтың санитариялық-эпидемиологиялық саламаттылығы саласында тәуекел дәрежесін бағалау өлшемшарттарын және тексеру парақтарын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2017 жылғы 27 маусымдағы № 463 және Қазақстан Республикасы Ұлттық экономика министрінің 2017 жылғы 20 шілдедегі № 285 бірлескен бұйрығына сәйкес өрескел бұзушылықтар анықталған халықтың санитариялық-эпидемиологиялық салауаттылығы саласындағы аумақтық органдардың жоспардан тыс қайта тексеру нәтижелерін алғаннан кейін 3 (үш) жұмыс күні ішінде шартты бұзу және жеткізушіні жосықсыз деп тану үшін сотқа талап арыз береді.
- сот шешіміне дейін тамақтану сапасын күнделікті бақылауды ұйымдастырады.
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың қызметін талдауды және оқушылардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру бойынша шаралар қабылдауды білім беру саласындағы уәкілетті орган және Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ жүзеге асырады.

]]>
admin Sun, 22 Aug 2021 16:40:20 +0600
Бұйрық https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/179-bjry.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/179-bjry.html
]]>

]]>
admin Mon, 05 Apr 2021 17:32:27 +0600
№34 ЖОББМ 2020-2021 жылындағы оқушыларды ыстық тамақпен қамту бойынша іс - шаралар жоспары https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/180-34-zhobbm-2020-2021-zhylynday-oushylardy-ysty-tamapen-amtu-bojynsha-s-sharalar-zhospary.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/180-34-zhobbm-2020-2021-zhylynday-oushylardy-ysty-tamapen-amtu-bojynsha-s-sharalar-zhospary.html




]]>





]]>
admin Mon, 05 Apr 2021 12:31:53 +0600
2019-2020 оқу жылындағы бракераждық комиссияның хатамасы https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/159-2019-2020-ou-zhylynday-brakerazhdy-komissijany-hatamasy.html https://34-merki.mektebi.kz/pitanie/brakerazhdy-komissija/159-2019-2020-ou-zhylynday-brakerazhdy-komissijany-hatamasy.html

]]>
admin Sat, 11 Jan 2020 14:42:46 +0600